ONS DESIGNPROCES

We maken speelse content, met een strak uitgelijnd designproces. Dit doen we om genoeg aandacht en ruimte te geven aan de creatieve slagkracht.
Met iedere stap nemen we onze klanten mee. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Icon Script

De Boodschap

Krachtige visuele content gaat niet alleen over hoe iets eruit ziet, maar juist over het creëren van treffende communicatie. Wat wil je nu echt vertellen? Wat wil je dat er gebeurt als jouw boodschap bekeken wordt? We gaan met je in gesprek om je boodschap ‘klein’ te maken. Alles wat minder relevant is, filteren we eruit zodat alleen de kern overblijft. Vanuit hier kunnen we ideeën de vrije loop laten om een goed verhaal neer te zetten. Wil jij alvast jouw boodschap zo klein mogelijk maken? Stel dan hier snel je briefing samen en dan doen wij de rest.

script

Bij het schrijven van een script maken we de boodschap zo klein en simpel mogelijk. We filteren alle irrelevante stof uit en gieten dit in een verhaal of situatie waarin de probleemstelling en oplossing centraal staan. We werken met copywriters die speciaal schrijven voor animatie.

Icon Script
icon storyboard

storyboard

Bij dit onderdeel gaat het om het visueel narratief. Tijdens het schrijven van het script denken we dus ook aan wat we hierbij willen uitbeelden. Beeld en tekst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden bij het maken van een animatie. Of het nu gaat om een social short of een uitleganimatie, een storyboard wordt altijd getekend om een goed beeld te krijgen van wat we gaan maken.

styleframes

Een paar shots of elementen van de animatie werken we alvast uit in illustratie (dus in kleur en vorm) om met de klant te bepalen of we op de goede weg zitten. Zo creëren we samen een mooi uitgangspunt voor de gehele uitwerking.

icon styleframe
Icon Animatic

Animatic

Door het storyboard in beweging te zetten kunnen we zien welke shots wel of niet nodig zijn, de juiste timing bepalen en eventueel het script en storyboard aanscherpen waar nodig. Omdat het illustreren en animeren veel tijd in beslag neemt, willen we hier zoveel mogelijk op voorsorteren.

voiceover

De stemacteur wordt gebriefd op intonatie, timing en de juiste tone of voice. Dit is dus wat anders dan ‘gewoon oplezen wat er staat.’ Het zorgt voor een extra laag aan de beleving.

Voice Over
Icon Illustration

illustreren

Wanneer het storyboard compleet en goedgekeurd is, kunnen we gaan illustreren. Alle shots worden geïllustreerd in de stijl van het styleframe. Iedere illustratie wordt netjes voorbereid op de animatie, bijvoorbeeld door het opdelen in lagen en het geven van de juiste benamingen. 

animeren

De shots die geïllustreerd zijn kunnen nu worden geanimeerd. Dit proces neemt veel tijd in beslag, en daarom zorgen we altijd voor een goed plan en zal de animatic in elk geval helpen om focus te houden op het geheel.

Icon Animatic
icon sound design

sound design

Geluid maken is een vak apart en onmisbaar bij een kwalitatief hoogwaardige animatie. Afhankelijk van de wens, zorgt een professionele Sound Designer of Foley Artist ervoor dat het geluid naadloos aansluit op de animatie. Dit maakt de film levendiger, krachtiger en duidelijker. Wil je meer lezen over wat sound design voor jouw film kan doen? Lees dan hier onze blog over Sound Design

Heb jij een vraag over het designproces, of een andere prangende vraag? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen of stuur ons een bericht op de contactpagina.